Ik heb een leven gered

Door Ma.rkus.nl op dinsdag 16 maart 2010 22:10 - Reacties (14)
Categorie: tweakblog, Views: 4.804

Achteraf had ik 'm een stomp in z'n maag moeten geven. Hij had me ervoor bedankt.

Had ik niet met hem in dezelfde richting gelopen na het uitstappen. Had ik niet voor hem opgelet terwijl hij zo druk aan het telefoneren was. Had ik niet toegekeken hoe hij het gewoon zonder kijken deed. Had ik niet geroepen toen hij zijn voet op de biels zette.

Achteraf had ik 'm een stomp in z'n maag moeten geven. Dan had ik hem uitgelegd dat een trein in z'n maag nog wel duizend keer meer pijn had gedaan. Voor hem én voor mij. Hij had me ervoor bedankt.

Maar hij was gewoon verder gegaan met z'n gesprek. En ik met mijn wandeling naar huis. Het was onecht.

In ieder geval heb ik de karmapunten.

Volgende: Duits parkeren 11-'09 Duits parkeren

Reacties


Door Tweakers user Barleone, dinsdag 16 maart 2010 22:14

BAF! Een trein in je maag doet geen pijn ;)

Door Tweakers user Salandur, dinsdag 16 maart 2010 22:18

wat een ondankbare kwallebak...

Door Tweakers user Soldaatje, dinsdag 16 maart 2010 22:21

Of zijn telefoon kapottrappen.

Door Tweakers user Mizitras, dinsdag 16 maart 2010 22:28

Ik denk nu opeens aan die reclame: "We worden steeds asocialer" :-/

Door Tweakers user WeeJeWel, dinsdag 16 maart 2010 22:31

Ik denk nu opeens aan die reclame: "We worden steeds asocialer" :-/
Inderdaad. Zomaar iemand's telefoongesprek verstoren, dat deden ze vroeger ook niet.

Door Tweakers user Slapstick, dinsdag 16 maart 2010 22:43

je zou bijna denken dat zo iemand het niet waard is om gered te worden :X

[Reactie gewijzigd op dinsdag 16 maart 2010 22:43]


Door Tweakers user DJ-Visto, dinsdag 16 maart 2010 22:53

sire.nl wat moeten we met aardige mensen.

:X

Door Tweakers user CrystalViriS, dinsdag 16 maart 2010 23:02

.... en dan meteen waar door gaan met telefoneren. Lijkt wel of sommige mensen nergens meer van wakker liggen/nergens meer iets om geven.

..doet me denken aan iets wat ik meegemaakt heb gistermiddag: toen de buschauffeur van de bus waar ik in stond ook nog iemand van z'n plek heeft moeten jagen omdat er NIEMAND opstond voor een oude vrouw. Sommige mensen....

Door Tweakers user Toolskyn, dinsdag 16 maart 2010 23:14

Die reclames van Sire klonken me nogal overbodig, maar als je dit soort dingen hoort dan moeten ze die campagne nog maar een flink stukje opvoeren.

Door Tweakers user Gamesua, woensdag 17 maart 2010 03:04

Serieus, wat een trieste reacties. Omdat iemand bezig is of misschien gewoon asociaal is moet hij maar dood, is het niet waard om hem te waarschuwen voor een trein? :X

Door Tweakers user WindowsME, woensdag 17 maart 2010 10:08

"je zou bijna denken dat zo iemand het niet waard is om gered te worden"

Zo'n iemand is en blijft je medemens, dus als je niet de reactie krijgt die je had verwacht ga je niet wensen dat je hem maar liever niet had gered.

Voor Ma.rkus.nl:
Je hebt een mensenleven gered, punt. Ondanks de reactie moet je blij zijn dat je het hebt gedaan. Het is namelijk niet iets wat je iedere dag kunt zeggen...

Door Tweakers user Deurges, woensdag 17 maart 2010 10:12

Volgende keer gewoon laten schrikken door hard boe in zijn oor te roepen.. Als ze dan dom kijken en ophangen, kun je ze uitleggen wat je net hebt gedaan voor ze...

Of natuurlijk de ergste, maar wel zo leuke optie: Beginnen met filmen en verder niks doen }>

Door Tweakers user opblaashaas, woensdag 17 maart 2010 10:27

Ik denk aan een muziekje, some one saved my life tonight :o
En anders how to save a life. Kom maar op met die muzikaal geďnspireerde blogs

Door Tweakers user Ma.rkus.nl, woensdag 17 maart 2010 16:33

Het is intussen een paar weken geleden dat dit gebeurd is, maar ik kan het niet helpen om er af en toe toch nog weer bij stil te staan. En dan vooral bij de door enkelen geposte vraag "wat als ik hem gewoon had laten gaan"? Dat 'ie dan dood was geweest is 100% zeker, want de trein kwam met de maximum snelheid aan (zo'n 130 km/h = 36 m/s) en was nog slechts een krappe 100 meter weg.

Ik had er aanvankelijk een beetje een heldengevoel bij (en dat pas een kwartier nadat het gebeurd was, want zoals ik al postte was het nogal onecht allemaal). Maar toen ik het er laatst met iemand over had vroeg hij direct wat voor mij zélf eigenlijk de gevolgen waren geweest als ik de man had zien sterven. En daar had ik nog niet over gedacht. Ik sta erg nuchter in het leven, maar of ik me daaraan vast had kunnen houden en had kunnen voorkomen dat ik in shock / depressie / etc was geraakt... geen idee.

Het bizarre ook is dat de man gewoon verder was gegaan met zijn gesprek. Ik had toen ik naast hem liep op het perron al meegeluisterd waar het over ging (hij was dan ook heerlijk luid aan het spreken): hij had een sollicitatiegesprek gehad, was allemaal erg goed gegaan, had een deel in het Italiaans en een deel in het Engels gedaan, en de rest in Duits wat ook prima ging. Goed gevoel bij gekregen, zou snel meer horen en was kat in het bakkie. En intussen was hij dus zó diep in het gesprek verzonken geraakt dat hij eigenlijk op de automatische piloot liep. Iets wat iedereen wel eens heeft, denk ik (ik ben zelf tijdens een gesprek vaak ook 'blind', puur omdat ik zo visueel ingesteld ben en mijn gedachten een beeld produceren dat voorrang krijgt boven dat wat mijn ogen doorsturen). In ieder geval was 'ie blijkbaar wel vaker op dit station geweest en had hij zich aangewend om aan het uiteinde van het perron het spoor over te lopen in plaats van door het tunneltje te gaan - waarvan de ingang toch zeker 15 meter! in de 'verkeerde' richting lag.

Reageren is niet meer mogelijk