Duits parkeren

Door Ma.rkus.nl op dinsdag 10 november 2009 13:53 - Reacties (19)
Categorie: tweakblog, Views: 5.450

Je kan zeggen wat je wil over BMW, maar dít kunnen die Duitsers dan wel weer heel goed:

50 cent per uur... en 5 cent per 6 minuten!

Volgende: Ik heb een leven gered 03-'10 Ik heb een leven gered
Volgende: Apollo 11 lancering 07-'09 Apollo 11 lancering

Reacties


Door Tweakers user MAZZA, dinsdag 10 november 2009 13:56

Ja ook in de binnenstad van grote steden zoals Düsseldorf enzo kan je in het centrum 24 uur parkeren voor ~12 euro. Dat ben je hier soms in een uur of 2 al kwijt.

Door Tweakers user EnzoMatrix, dinsdag 10 november 2009 13:56

(OK, ik zal het maar zeggen dan)

Ik snap m niet.

Door Tweakers user Mike-RaWare, dinsdag 10 november 2009 13:58

@EnzoMatrix: Houd de muiscursor boven het plaatje.

Door Tweakers user painkill, dinsdag 10 november 2009 14:02

En in NL kun je dus alleen maar per kwartier en soms zelfs maar per half uur betalen!

En dan wisselen de meeste automaten ook nog niet eens...

[Reactie gewijzigd op dinsdag 10 november 2009 14:02]


Door Tweakers user Emiel1984, dinsdag 10 november 2009 14:02

@ EnzoMatrix:
Ankuftzeit 13:53
Bezahlt 13:59

Totale parkeertijd is 6 minuten en er is maar 5 eurocent voor betaalt. In nederland betaal je al snel voor een heel half uur of zelfs uur. Dan ben je snel 150 eurocent kwijt voor diezelfde 6 minuten. Dat is dus 30 keer zoveel.

Door Tweakers user EnzoMatrix, dinsdag 10 november 2009 14:07

Ik parkeerde laatst in Terneuzen bij de View bioscoop voor de MJ This is it film, waar het per vijf minuten ging. Waar ik me mateloos aan irriteerde, want zon film duurt toch al snel een anderhalf uur. Service is goed, maar overdrijven is een kunst, als iemand niet voor een half uur zn auto ergens wil parkeren, vraag je je toch al snel af waarom men hem in een parkeergarage neerzet. (ipv lopen ofzo :))

Misschien begint mn middagdipje al en zie ik alles veel te zwart wit, dat zou ook kunnen.

Door Tweakers user rob_erwt, dinsdag 10 november 2009 14:08

Ben dan wel benieuwd in welke stad dat was. Ik weet hier in Nederland namelijk genoeg steden waar je (misschien met 10 minuten lopen naar het centrum) gratis kan parkeren.

Door Tweakers user MicGlou, dinsdag 10 november 2009 14:34

En in NL kun je dus alleen maar per kwartier en soms zelfs maar per half uur betalen!
Onzin, de parkeerautomaten bij mij in de buurt slikken zelfs een dubbeltje voor 3 minuten... maar goed ik vraag mij dan dus ook af waar hier geparkeerd is. Ik was 2 maanden terug nog in Mannheim en daar betaalde ik op zijn Hollands gewoon 2,5 euro per uur, 24uur voor ¤30,-.

Het is in Nederland ook echt niet overal slecht, ik doe bijna iedere zaterdag boodschappen bij een van de grootste Albert Heijns van Nederland (in een verder verdomd klein plaatsje, maar goed) Die hebben daar een spiksplinternieuwe parkeergarage... parkeren is gratis. Je hoeft daar zelfs niet eens geld in de boodschappenwagen te stoppen!

Vergeet niet dat hoge parkeertarieven een dubbele bedoeling hebben, uiteraard spekt het de gemeentekas FLINK!, maar steden zoals Amsterdam en Utrecht gebruiken het dus ook als auto-werend middel. Het liefst ziet Amsterdam helemaal geen auto's meer in het centrum, maar om te voorkomen dat iedereen maar met de auto het centrum in gaat hebben ze de tarieven erg hoog gemaakt. Tegenwoordig zijn ze wel erg hoog, het is het doel dan ook flink aan het voorbij gestreefd, dat is gewoon een melkkoe geworden want onderhoud wordt van dat geld niet veel gepleegd in A'dam.

Door Tweakers user himlims_, dinsdag 10 november 2009 14:37

Voor A'dam; lekker naar transferium, is perfect qua locatie, en de voorzieningen zijn goed

Door Tweakers user Ma.rkus.nl, dinsdag 10 november 2009 14:37

^ Natuurlijk zijn er ook zat gratis parkeergelegenheden in Duitse steden. Sterker nog, recht tegenover waar ik stond, aan de andere kant van de smalle straat, mocht je met parkeerschijf twee uur gratis parkeren. Op die plaats pasten dan weliswaar slechts vijf auto's, maar de mogelijkheid werd in ieder geval geboden.

Het bijzondere hier vond ik nu dat het weliswaar betaald is, maar dan zonder fratsen; 5ct voor 6 minuten parkeren, dat heb ik in Nederland nog nooit gezien (EnzoMatrix, bedankt voor het voorbeeld - blijkbaar kan het dus wél!). Daar betaal je toch altijd een "starttarief" van 20ct, 50ct of makkelijk nog meer. Als je dan even kort de winkel in wil (en als je weet wat je gaat kopen dan is 6 minuten ruim voldoende) betaal je dus al 10x zoveel. Of je koopt geen kaartje maar riskeert een boete van meer dan 1000x die 5ct.

En voor wie zich afvraagt waar dit is: volgens mij (lees: volgens Google Earth/Maps) is er op de hele wereld maar één "Angerbadergasse" :p

[Reactie gewijzigd op dinsdag 10 november 2009 14:42]


Door Tweakers user Rhapsody, dinsdag 10 november 2009 14:50

Zoals ik ook al schreef; in Duitsland zijn ze, over het algemeen, veel minder op je geld uit.

Door Tweakers user BAS80, dinsdag 10 november 2009 15:11

Laatst hebben ze in mijn stad alle parkeerautomaten veranderd, er kan alleen maar nog 1 en 2¤ munten in geen 20 en 50 cent meer. 1 ¤ is 36 minuten parkeren. Alsof ik zolang nodig heb om boodschappen te halen. :(

een dagkaart kost trouwens maar 8¤, zakkevullers die ambtenaren :X

Door Tweakers user SPee, dinsdag 10 november 2009 15:14

Waar ik bij de AH boodschappen doe, is het de eerste uur gratis parkeren.

Begin van het jaar was het een korte periode (1-2 weken) volledig betaald. In de krant stond dat het weer teruggedraaid is, omdat het rustiger werd in de binnenstad. Bezoekers lette blijkbaar meer op het parkeergeld en gingen dus niet 'eventjes' wat verder de stad in en daar ook boodschappen doen. Dus nu is het eerste uur weer gratis parkeren en loop je nog eens naar verdere gelegen winkels om daar te kijken/kopen. En doe je kort even boodschappen dan kost het je niets.
Ben je 5 minuten te laat, dan kost het je wel een hele uur :X
En het chippen is al tijden 'tijdelijk niet beschikbaar' :D

Door Tweakers user Swelson, dinsdag 10 november 2009 15:22

@EnzoMatrix: Ik ben blij dat jij het zei, nu hoefde ik het niet meer te vragen O-)

Door Tweakers user Shinigami, dinsdag 10 november 2009 18:12

Hier in Zoetermeer zijn ze goed bezig, al jaren eerste 3 uur gratis parkeren bij elke parkeergarage. En gratis bewaakte fietsenstallingen _/-\o_

Door Tweakers user golfdiesel, dinsdag 10 november 2009 19:08

Gisteren 10 minuten geparkeerd in een parkeergarage in Utrecht: 2,40 Euro... Dat is het start tarief...

Door Tweakers user sjaak, dinsdag 10 november 2009 19:34

Ook de naheffingen zijn in Duitsland een stuk amicaler, per ongeluk eens de auto neer gezet waar blijkbaar betaald parkeren gold, wel gekeken maar niet goed genoeg bleek. Na een uur of 6 kwam ik weer bij de auto, keurig plastic folietje met daarin een melding dat er een naheffing zou komen. Paar weken later een briefje in de bus of ik vijf euro wilde over maken. :o :D

Door Tweakers user Maranello, dinsdag 10 november 2009 21:02

Hartje Turijn (IT) op het Piazza Castello, das midden in het toeristische centrum, betaalde je 2 jaar terug toen ik er was iets van ¤2,50 per uur. Das een lachertje als je vergelijkt met Amsterdam waar je het dubbele betaald in het centrum.

Kijk maar eens op deze site, leuk om de tarieven in de rest van Europa te zien

Door Tweakers user Ropniko, dinsdag 10 november 2009 21:11

Ach, in een land waar je veel met de auto moet doen, en waar de autoindustrie één van de grootste werkgevers is, dan is het niet raar natuurlijk dat men er alles aan zal doen om de mensen ook de auto zoveel mogelijk te laten gebruiken. Dan is het duur maken van het parkeren natuurlijk killing. In Nederland is de auto lobby niet aanwezig en willen we de mensen zoveel mogelijk gebruik laten maken van het OV. Daarom vind ik ook dat het in Amsterdam gerechtvaardigd is om in ieder geval in de oude binnenstad de tarieven zo hoog te houden. Even buiten de stad parkeren, metro of trein pakken en je parkeert voor slechts een paar euro net buiten de stad. En met parkeren bedoel ik dus het kopen van een kaartje voor de trein of metro.

Reageren is niet meer mogelijk